HTML

Vakk! Macska! - ugatni még a macskának is szabad

Morfondírok - aki nem ismeri, az alapvicc a (mostanában állandóan eszembe jutó - vajh miért???) nyolcvanas évekből: Rendőr: "mit csinál maga ott??" Civil: "morfondírozok" Rendőr: "Na adja csak ide azonnal azt a morfondírt!"

Friss topikok

Linkblog

Bréking - Sólyom meg a gyes...

2009.06.11. 13:18 Vakmacska

Sólyom nem enged a gyedből

2009. június 11. 12:10
 

"Nem írta alá Sólyom László köztársasági elnök a családtámogatási rendszer megváltoztatását tartalmazó törvényt.

 
Sólyom László köztársasági elnök nem ért egyet gyermekgondozási segély (gyes) időtartamának három évről két évre csökkentésével, ezért nem írta alá a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló törvényt, valamint az egyes szociális tárgyú törvények módosításáról szóló jogszabályt - közölte Köztársasági Elnöki Hivatal csütörtökön közleményben.

Az államfő a két törvényt megfontolásra visszaküldte az Országgyűlésnek, döntését levélben tudatta Szili Katalinnal, az Országgyűlés elnökével. A közlemény szerint a köztársasági elnök indoklásában kiemelte: fontos, hogy az anyák továbbra is szabadon dönthessenek a munkába való visszatérésről.

Az államfő a házelnöknek írott levelében kifejtette: a törvény célja az anyák foglalkoztatottságának növelése, és nem a költségvetés egyensúlyának helyreállítása. Sólyom László a kisgyermekes anyák munkába állásának támogatását fontos célkitűzésnek tartja, az erre irányuló intézkedések mind a családok, mind pedig a gazdaság egésze szempontjából kedvezőek lehetnek."
 
Hír a Figyelőnetről. Hát mit mondjak, hoppá!
 
Persze ettől még átnyomhatják, mint néhány más dolgot is. De hogy a dolgokról nincsen jelenleg egyetértés, az biztos, és ha a dolgot a számomra rokonszenvesebbik oldaláról értékelem - akkor a kifogás a dolgok hogyanjának szól. Már pedig a hogyanjáról, a hátteréről meg a hatásáról szólva azt kell mondjam, egyetértek az államfővel. Akkor is, ha én és a hasonszőrűek ritkán használják ki a 3 éves időszakot, kivéve ha közben jön a kistesó.
 
Meg kéne várni legalább a Budapest Institute vonatkozó elemzését (augusztusra várható, megrendelő: MEH) legalább, hogy valamire lehessen pró és kontra mutogatni, a fennen hangoztatott elveken túl.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vakmacska.blog.hu/api/trackback/id/tr941178688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása