HTML

Vakk! Macska! - ugatni még a macskának is szabad

Morfondírok - aki nem ismeri, az alapvicc a (mostanában állandóan eszembe jutó - vajh miért???) nyolcvanas évekből: Rendőr: "mit csinál maga ott??" Civil: "morfondírozok" Rendőr: "Na adja csak ide azonnal azt a morfondírt!"

Friss topikok

Linkblog

Méltányos, rászoruló, arányos, meg a többi szitokszó

2009.05.11. 22:31 Vakmacska

Eztet a szép idézetet találtam máma az Indexen:

"Lehet kisebbe menni"

Véleménye szerint azoknál "valami probléma van", akik munkaképesek, de sokkal nagyobb ingatlanban laknak, mint amelyet fenn tudnak tartani. "Azt az ingatlant el lehet adni, lehet kisebbe menni, ha nem bírja fenntartani. Ez tudom, hogy keményen hangzik" - fogalmazott.

Bajnai Gordon beszélt arról is, hogy a kormány a jövő évre vonatkozóan olyan szja-rendszerre tesz javaslatot, amely nagyságrenddel többet hagy a munkavállalók zsebében, mint amennyibe az ingatlandó kerül egy átlagos családnak - hangsúlyozta a miniszterelnök. "Nagyon-nagyon jól fognak ebből kijönni" - mondta.

Bajnai Gordon szerint Magyarország jövője azon múlik, hogy a munka becsületét helyre tudják-e állítani. A vagyonosabbakat meg kell terhelni a vagyonuk alapján, mert ez így igazságos - mondta.

Na, akkor ha üzengetnek, akkor üzenek én is.  Csak röviden, az új miniszterelnök számomra eléggé szimpatikus tulajdonsága, hogy legalább nem szófosó. Én se leszek.

Az SZJA-ról legalább ugyanazt mondod, mint a pénzügyminisztered, akit kérdőre vontam a  minap a Portfolio-n (le a kalappal előtte, már másodszor hajlandó válaszolni is...)

Csakhogy a "menjen kisebbe?" kérdést én is feltettem neki. Konkretice az a volt osztálytársam jutott eszembe, aki 4 gyerekkel lakik egy pomázi házban, amit ők építettek akkor viszonylag kevésből, ma viszonylag sokat ér. Azt kérdeztem, hogy akkor nekik irány a másfél szobás panel a tizediken négy gyerekestül, ha nincs plusz néhány százezrük évente? Frászparipát, mondta erre Oszkó, nem annyi, meg az SZJA könnyítés se annyi,  szerinte nem, még akár jobban is járhatnak mint ma. Most akkor ki csúsztat, ki füllent?

El lehet adni? Akkor pölö gyere ide, vedd meg. De izibe ám, mert a szembeszomszéd másfél évig árulta a magáét. Tudomásom szerint nem kapott érte vagyonokat, és ha a kereskedő kínai család (rém szimpatikusak amúgy, jóba vagyunk) nem nézi végül ki magának a házat, tán még ma is árulják. El lehet adni? Jajj, babám, olvasol újságot a hitelezési rendszer bebukásáról meg efféle? El lehet adni, tééényleg?

Jah bekerülési érték feléért biztosan. Oszkó szegény kikérte magának, mikor feltettem neki a terjedő a városi legendát hogy "egyeseknek" kevés már a privatizálandó állami vagyon, most kéne ilyen-olyan ingatlan is, feleáron.Ott nem volt hely kifejteni, ő azt kérdezte, kinek érné meg ez a marhaság - nah hát vannak azért tőkeeerős társaságok mostanság is, meg osztán ez "piacot" is teremhet - a tulajdonosokból átvedlett bérlők csapatát, hátha nem buknak elegen a devizahiteleken, legalábbis a jereváni rádió már ezt csiripeli.

Én jobban szeretem amúgy a számokat. Ha kijönnek velük, és tudjuk mennyi lesz a plusz-mínusz, akkor akár hajlandó vagyok elhinni, hogy jobban járunk (dolgozunk, de van egy házunk, mert meguntuk hogy a társasházak többségében mindig ott lapul az a pár hülye, aki többszázezerrel tartozik közösköltség címen, meg az a pár hülye, aki ellenszavaz minden korszerűsítést, felújítást, és az a pár hülye is, aki összehányja  a lépcsőházat, és tuc-tucot hallgat vasárnap reggel fél hatkor). Szóval kedves okosok, várjuk hogy abból a bazi nagy házból (arra mit kell fizetni? - a költségtérítés mennyivel adózik jövőre fiúkák? Seres Mária még nincs elfelejtve ugyi...) milyen számok jönnek. Mert addig hülye duma keveredik kevésbé hülye dumával, jó ígéret rossz ígérettel. És ilyenekkel eddig is tele volt a padlás.

 

 

 

 

 

 

 

 

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://vakmacska.blog.hu/api/trackback/id/tr491116056

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vidi Rita · http://www.hosnok.hu 2009.05.14. 19:09:54

hát ez kész, ezen kifeküdtem :)))

Magenta (törölt) 2009.05.21. 20:55:35

Mekkora a sokkal nagyobb szerinte? Olyan kíváncsi lennék. :)

ftk 2009.05.30. 17:42:50

...és megint megaszonta a frankót :)
süti beállítások módosítása